Aanbieding

Dit, Engelstalige, boek is het dagboek van een van de eerste Nederlandse studenten in China. Hij woonde vanaf september 1975 een jaar lang op een campus in Beijing. Het was het laatste jaar van de Culturele Revolutie in het kader waarvan hij o.a. een week in een landbouwcommune gewerkt heeft. Hij was ooggetuige van de af en toe aan het oppervlak zichtbare politieke strijd en de aardbeving van juli 1976, een van de zwaarste in de geschiedenis.

Naast een dagboek is deze tekst ook een gedetailleerde inleiding in de Chinese cultuur en hoe die in alle aspecten van het dagelijks leven doorwerkt. Het China van nu is heel anders dan dat van 1975, maar de cultuur verandert niet zo snel. In dat opzicht is dit ook weer een heel actueel boek. Je leert China kennen zoals een jonge Nederlandse student dat indertijd ook deed: lopend, fietsend, in de bus, in winkels en restaurant en tijdens een unieke winterreis langs een aantal andere steden.

Het boek is tijdelijk uit de handel genomen, op zoek naar een andere uitgeverij. Dit kan nog even duren. Er is echter nog een beperkt aantal exemplaren bij Eurasia Consult op voorraad.

Heeft u interesse dit boeiende relaas, bestel dan snel een exemplaar voor EUR 25,00, inclusief verzendkosten. U kunt dit doen door per email uw adres door te geven. In ons antwoord sturen wij u dan instructies voor de betaling.

U kunt ons direct benaderen, of gebruik maken van onderstaand formulier.

Advertisements